Sunday, October 2, 2011

Day 5; Picture of something I want to do before I die

This  post is included in the 30 days challenge

Bismillah.

What I want to do whilst I'm in this non-lasting world. hoho~
Macam biasa, soalan sebenar mintak 'a picture'. But I cannot resist putting more than one! Since, there's a lot of 'em! Ini pun yang aku dah berjaya short-list kan. Hohoho.

gambar ini merupakan sumbangan ihsan dari Google Inc.

1. Perform Hajj. Pergi Haji.

Every muslims dream kan. Pergi ke tanah suci, tempat yang doa senang dimakbulkan. Berjumpa dengan orang Islam dari macam-macam negara lain. Wuuu. Ada rezeki, insya-Allah, ada lah tu. 


gambar ini diambil secara random dari Google.

2. Travel around the globe. Mengembara sekeliling glob (bumi).

Dalam Al-Quran pun banyak kali Allah berfirman "سِيرُواْ فِى ٱلۡأَرۡضِ" ,  "mengembaralah kamu di muka bumi", supaya kita dapat melihat tanda-tanda kebesaran-Nya. Dan saya sangat suka berjalan-jalan dan mengembara, lagi-lagi kalau yang macam mencabar sikit. Macam dalam cerita The Amazing Race :D
Takpelah, ada rezeki, insya-Allah, akan tercapai jua cita-cita ni.
Yang penting, azam untuk semester depan, aku nak khatamkan segala muzium yang ada dekat Banda Hilir kat Melaka. Lepas tu, kalau ada rezeki, nak pergi segala tempat yang boleh pergi di Ayer Keroh, Melaka seperti Zoo Melaka, Taman Mini Malaysia dan lain-lain lagi. Doakan kami (aku dan kawan-kawan) berjaya, Insya-Allah.


gambar ni diambil secara random dari Google.

3. Get married. *uhuk-uhuk*. Berkahwin. *blushing* dah, gedik.

Every girls' dream kot. Lagipun, sunnah Rasulullah s.a.w.. Hoho. Tapi sekarang macam masih awal bagi aku untuk fikir pasal ni. Belum layak lagi kot. Banyak lagi kena improve :)

Sekian sahaja untuk post kali ini.
Wassalaamu 'alaikum :)

7 comments:

  1. munir; tau ;P

    amirah; hahaha.. thanks le~

    ReplyDelete
  2. hahaha. aliya, yang part muzium tu kelakar. pergilah, kita bagi full support. jangan lupa taman buaya :)

    ReplyDelete
  3. aisyah; hahahaha. thanks :D macam tourist plak.

    ReplyDelete
  4. tak lupa jugak awak bab kawin tu eh.best lahh bole jalan kat melaka.wuaa.nicee.and lagi satu semoga Allah mempermudahkan awak utk pergi haji.insyaallah:)

    ReplyDelete
  5. wahh.. amiin, insya-Allah.
    thanks kyra! ceh, awak mcm x jalan2 pulak kat kedah tu ;p

    ReplyDelete